Bright Beam nv

Making Light Work Makes Work Light

Advies

In de wereld van de materiaalbewerking worden Lasers niet enkel ingezet voor het snijden, het lassen, het markeren of het graveren van materialen . Tevens kunnen ze omwille van hun bijzondere eigenschappen ook ingezet worden voor het lokaal harden van materialen, het herstellen van matrijzen door het oplassen met toevoegmateriaal, het aanbrengen van slijtvaste lagen onder de vorm van poeder (Lasercladden) en het tot stand brengen van 3D vormen door het in lagen opbouwen van gesmolten materiaal (Additive manufacturing) .

Door de huidige beschikbaarheid van verschillende types Laserbronnen (CO2, Nd-YAG, Fiber, Diode,…….) die elk hun bijzondere eigenschappen hebben, kan voor elk bewerkingsproces de meest optimale Laserbron gekozen worden . Dit betekent dat zowel bij het Laserlassen, het Lasersnijden, het Lasergraveren als het Laserharden verschillende Laserbronnen kunnen worden ingezet in functie van de specifieke toepassing . Niet enkel de golflengte speelt hierbij een rol, maar ook een mix van factoren zoals o.a. de exploitatiekostenof randvoorwaarden die betrekking hebben op de veiligheid .

Niet enkel het type Laserbron bepaald het succes van een bewerking, maar ook de wijze waarop de Laserstraal op het te verwerken object moet inwerken . Welke graad van nauwkeurigheid vereist het proces ? Hoe gemakkelijk of hoe moeilijk is de te bewerken zone bereikbaar ? Heeft dit een effect op specifieke klemgereedschappen die moeten voorzien worden ? Is de machine toegespitst op één toepassing of moet ze universeel zijn voor verschillende toepassingen ?

Dit zijn allemaal elementen die op voorhand moeten beschouwd worden wanneer de implementatie van een Laserbewerkingsproces overwogen wordt .

Door een ervaring van meer dan 22 jaren met Laserbewerkingsprocessen, zijn wij in staat om u voor bepaalde aspecten te adviseren of mee te werken aan een project . Dit kan zowel in de voorbereidende fase als tijdens de realisatie-fase of de exploitatie-fase van een project gebeuren .
Dankzij onze jarenlange contacten met constructeurs, leveranciers van Laserbronnen en leveranciers van optische componenten, kunnen wij u bovendien snel helpen om de juiste weg te vinden naar een praktische oplossing voor uw project .

Onze opgedane ervaring met Laserbewerkingsprocessen is gebaseerd op het gebruik van machines voor het Lasersnijden (CO2)van vlakke platen met automatische aan-en afvoer, voor het Lasersnijden van buizen, voor het 3D-lasersnijden, voor het Laserlassen, voor het Lasermarkeren (Nd-YAG, Fiber), voor het Lasergraveren (Vanadat) , voor het Laser-herstellassen van matrijzen (Gepulste Nd-YAG Laser), voor het precisie-Laserlassen en voor het precisie-Lasersnijden .